Обука кандидата за подофицире у Ратном ваздухопловству и ПВО

Уторак, 20.4.2021 | Обука
У јединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у току је последња фаза обуке кандидата за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира.

Кандидати се обучавају за дужности авио-оружара, авио-техничара, оператере на радарским и ракетним системима и опште ваздухопловне дужности. Претходно су завршили основну обуку у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Милунка Савић“, а затим и специјалистичку обуку у Центру за обуку Ратног ваздухопловства и ПВО.

На конкурс који је расписан у јуну прошле године јавио се велики број кандидата из грађанства. Изабрано је стотинак најбољих и најспремнијих и они се од децембра 2020. године налазе на обуци за позив подофицира. За то време су прошли основну војничку обуку, стекли знања неопходна подофициру Војске Србије и сада се у јединицама обучавају за дужности за које су конкурисали. Кандидати који успешно савладају све елементе обуке, даљи рад наставиће у јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО.

Јавни конкурс за пријем лица у својству подофицира на неодређено време у Ратном ваздухопловству и ПВО за 2021. годину биће расписан у мају. Прилику да конкуришу имаће сви заинтересовани држављани Републике Србије који испуњавају услове конкурса.

Повезане вести