Интензивне припреме за Тенковски биатлон у Русији

Петак, 6.6.2014 | Обука

На полигону „Међа“ код Ниша већ више од две недеље трају интензивне припреме тенкиста Војске Србије који ће од половине јула до половине августа учествовати на „Тенковском биатлону“ у Руској федерацији. То такмичење, према замисли организатора, треба да постане незванично светско првенство.

На полигону „Међа“ код Ниша већ више од две недеље трају интензивне припреме тенкиста Војске Србије који ће од половине јула до половине августа учествовати на „Тенковском биатлону“ у Руској федерацији.

То такмичење, према замисли организатора, треба да постане незванично светско првенство на коме ће војничке вештине и физичку спремност одмеравати припадници оклопних јединица из многих земаља света. Генерал-мајор Милосав Симовић, заменик команданта Копнене војске, са начелником штаба Команде КоВ бригедним генералом Жарком Лазаревићем и командантом Треће бригаде КоВ бригадним генералом Желимиром Глишовићем, јуче је обишао тенкисте који ће за нешто више од месец дана путовати у Русију и сагледао ниво њихове обучености.

Пуковник Жељко Кузмановић и потпуковник Горан Марковић, командант и заменик команданта нашег тима, реферисали су члановима претпостављене команде о току припрема, а тенковске посаде демонстрирале су савладавање стазе за вожњу тенкова и полигона за проверу физичких способности.

Генерал Симовић честитао је тенкистима на ономе шта су приказали и рекао да се од њих очекује да достојно представе своју војску и своју државу на предстојећем такмичењу.

– Не тражимо од вас да будете први. Најважније је да увек дате свој максимум – поручио је заменик команданта КоВ.

Пре нешто мање од две недеље од првобитних 12 тенковских посада које су почеле обуку, изабрано је девет најспремнијих. Оне ће се се на Међи припремати на полигонима за вожњу тенкова и проверу физичких способности који су израђени по угледу на оне на којима ће се такмичити у Русији.

Повезане вести