Генерал Драганић примио потпоручнике санитетске службе

Петак, 15.4.2016 | Актуелности

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је данас потпоручнике санитетске службе који су након завршетка школовања на Медицинском факултету Војномедицинске академије и шестомесечног приправничког лекарског стажа распоређени на почетне дужности у јединицама Војске Србије.

Реч је о 17 кадета прве класе Медицинског факултета ВМА, који су своје школовање започели 2009. године, а завршили 12. септембра 2015. године, са просечном оценом 9,51.

Генерал Драганић је поручио најмлађим официрима санитетске службе да од старијих колега уче оно што је добро и вредно учења и да на почетним дужностима у јединицама Војске Србије упију војнички дух и развију осећај за рад са људима – припадницима наше војске –  који су своје животе посветили држави.

– Изабрали сте медицину, а уз то сте и официри. То значи да имате двоструку обавезу да будете човечни, да помажете људима и да онима који вам се обрате за помоћ приђете на прави, људски начин, истакао је генерал Драганић.

Пријему је присуствовао и начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Стојан Коњиковац.

Повезане вести