Анализа опeративних и функционалних способности ВиПВО

Среда, 5.2.2014 | Актуелности

Анализа оперативних и функционалних способности Ваздухопловства и ПВО за 2013. годину одржана је данас у Команди ВиПВО у Земуну. Анализи је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума.

Анализа оперативних и функционалних способности Ваздухопловства и противваздухопловне одбране за 2013. годину одржана је данас у Команди ВиПВО у Земуну. Анализи је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума.

После уводне речи начелника Генералштаба, присутнима се обратио командант ВиПВО генерал-мајор Ранко Живак, који је изнео циљ анализе.

Најодговорније старешине Војске Србије и ВиПВО данас су сагледали услове рада у 2013. години, те њихов утицај на одржавање и изградњу оперативних способности тог вида наше војске. Размотрен је и  достигнути ниво способности за извршење додељених мисија и тежишних задатака ВиПВО на крају прошле године. Такође је анализиран и степен реализације задатака који су били усмерени ка очувању и изградњи оперативних способности у наредном периоду.

Генерал Живак је у свом обраћању рекао да се вид којим командује током 2013. године сусретао са озбиљним изазовима, мањком финансијских средстава, али да је и поред тога значајно унапређен ниво обучености припадника ВиПВО, што је потврђено низом домаћих и међународних вежбовних активности.

Повезане вести