Обележен Дан војних падобранаца и Дан 63. падобранске бригаде

Среда, 14.10.2020 | Култура и традиција
Дан војних падобранаца, Дан 63. падобранске бригаде и крсна слава јединице обележени су данас војном свечаношћу на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, који је у име председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића честитао Дан јединице и крсну славу 63. падобранској бригади, и начелник Генераштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Министар Вулин, генерал Мојсиловић и командант 63. падобранске бригаде пуковник Ненад Зонић положили су, поводом Дана јединице, венац на Зид сећања палим припадницима 63. падобранске бригаде, а венац је положила и делегација ветерана.

У оквиру свечаности на нишком војном аеродрому, изведен је демо-скок падобранаца 63. падобранске бригаде, а гости су били у прилици да обиђу спомен-собу јединице.

На данашњој свечаности, ветерани 63. падобранске бригаде уручили су министру Вулину почасну плакету, док је ратном команданту те јединице генерал-мајору Илији Тодорову, поводом његовог одласка у пензију, пуковник Зонић уручио Плакету 63. падобранске, истичући да је под командом генерала Тодорова у рату, 63. падобранска бригада добила Орден народног хероја, а у миру, 2001. године — проглашена за најбољу јединицу војске.

Повезане вести