Такмичење извиђачких јединица Копнене војске

Среда, 10.5.2017 | Обука

Доделом пехара и диплома најуспешнијим појединцима и екипама данас је у касарни „Рибница“ у Краљеву завршено такмичење извиђачких јединица Копнене војске, у организацији Команде КоВ и Друге бригаде КоВ.

Доделом пехара и диплома најуспешнијим појединцима и екипама, данас је у касарни „Рибница“ у Краљеву завршено такмичење извиђачких јединица Копнене војске, у организацији Команде Копнене војске и Друге бригаде Копнене војске.

Такмичење је у понедељак отворио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, након чега је у спортском надметању четири екипе, проверена оспособљеност извиђачких јединица. Том приликом су размењена искуства старешина и војника, дефинисани су циљеви обуке и унапређења оперативних способности.

У току овог веома захтевног такмичења које се организује други пут по реду, најспособнији извиђачи такмичили су се у гађању ножем, бомбом, аутоматском пушком и пиштољем, затим у склековима, дизању трупа са тла, пливању и оријентирингу. У склопу најтеже дисциплине - оријентиринга, такмичари су одмерили снаге у савлађивању контаминираног земљишта, извлачењу рањеника и возила, савлађивању водених и других препрека, оријентацији на карти и бројним другим задацима.

Надметања су се одржала на планини Столови, стрелишту „Жича“, у базену хотела „Бреза“ у Врњачкој бањи и у касарни  „Рибница“ у Краљеву.

Извиђачка чета Треће бригаде Копнене војске, којом командује капетан Милош Милошевић, проглашавањем за свеукупног победника такмичења поновила је успех од прошле године.

Такмичење су затворили начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба бригадни генерал Илија Тодоров, који је доделио прелазни пехар најбољој екипи и начелник штаба Команде Копнене војске, пуковник Владета Балтић, који је уручио дипломе најбољим екипама у оријентирингу, док је начелник штаба Друге бригаде пуковних Мухарем Фазлић уручио признања најбољим стрелцима из пиштоља.  

Повезане вести