Генерал Понош у Центру за обуку везе, информатике и електронских дејстава

Понедељак, 15.12.2008 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош са сарадницима обишао је данас Центар за обуку везе, информатике и електронских дејстава у Горњем Милановцу.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош са сарадницима обишао је данас Центар за обуку везе, информатике и електронских дејстава у Горњем Милановцу. Том приликом генералу Поношу представљени су резултати и искуства из рада Центра у протеклој години, те активности у склопу редовне обуке војника и старешина.

Током боравка у касарни „Војвода Радомир Путник“ начелник Генералштаба Војске Србије присуствовао је командантском прегледу и појединим сегментима обуке која се изводи у Центру. Генерал Понош обишао је и капацитете за одржавање борбених и неборбених средстава јединице као и објекте за смештај и обуку војника који су недавно реновирани.

Центар за обуку везе, информатике и електронских дејстава намењен је за стручно-специјалистичку обуку и усавршавање професионалних војника и подофицира и официра службе телекомуникација, информатике и рода електронских дејстава и оцењивање стручно-специјалистичке обучености војника након друге фазе првог периода обуке.

У Центру је у 2008. години обуку успешно завршило преко 1500 војника, а реализовано је и више курсева за инструкторе и сертификаторе индивидуалне и специјалистичке обуке, као и три курса за новопримљене професионалне војнике. Поред тога, успешно је организовано и неколико курсева за преквалификацију подофицира других родова и служби у службу телекомуникација и род електронских дејстава.

Повезане вести