Гарда Војске Србије отворила „Дане Београда“

Петак, 15.4.2016 | Цивилно-војна сарадња

Почасном паљбом, са три плотуна из пет артиљеријских оруђа, Гарда Војске Србије је, са Савске терасе на Калемегдану, означила почетак манифестације „Дани Београда“, која се у српској престоници организује од 2003. године.

Почасном артиљеријском паљбом и Променадним концертом у најпопуларнијој београдској улици, Гарда Војске Србије је, тако, дала свој допринос тродневној манифестацији „Дани Београда“, осмишљеној у знак обележавања значајних историјских догађаја који су се у Београду одвијали 16. априла 878. (први пут споменуто име Београда) и 19. априла 1867. године (кнез Михаило Обреновић добио кључеве града од Турака).

Београђани и њихови пријатељи су јутрос уживали и у променадном концерту оркестра Гарде који је, сплетом најпознатијих инструментала, обрадовао ранораниоце у Кнез Михајловој улици.

Ове године је током тродневног „туристичког празника Београда“ организовано више од 40 догађаја који ће, свакако, привући пажњу Београђана и њихових гостију из Србије и окружења. Поред свечане седнице Скупштине града, у најпрометнијим деловима Београда, у Кнез Михајловој улици, на Калемегдану, Цветном тргу, у Старом двору и на Славији биће организована различита збивања којима ће се житељи белог града, као и увек, приказати у правом светлу, као добри и вредни домаћини.

Повезане вести