Тренажна гађања циљева у ваздушном простору

Петак, 30.7.2021 | Обука
Припадници артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства (ПВД) малог домета из састава Копнене војске реализовали су редовна тренажна гађања циљева у ваздушном простору на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Гађања су реализована из лаког преносног ракетног система за ПВД 9К32М С-2М, познатијег као „стрела 2М“, у оквиру здружених вежбовних активности свих артиљеријско-ракетних дивизиона за ПВД из састава Копнене војске.

Реализација тренажних гађања представља важан корак у припреми артиљеријско-ракетних јединица за ПВД за извршење бојевих гађања циљева у ваздушном простору, а током којих се, уз проверу исправности средстава ратне технике, унапређује обученост појединаца и борбених послуга за руковање системом и реализацију наменских задатака. 

Припаднике артиљеријско-ракетних јединица из састава Копнене војске сада очекују контролно-тренажна и потом бојева гађања циљева у ваздушном простору на полигону „Пасуљанске ливаде“, када ће њихова оспособљеност бити проверена у пракси.

Повезане вести