Министар одбране Аустрије посетио Центар АБХО

Уторак, 11.10.2016 | Међународна сарадња

Министар одбране и спорта Аустрије Ханс Петер Доскоцил посетио је јуче Центар атомско-биолошко-хемијске одбране у Крушевцу.

Члановима аустријске делегације, у чијем саставу су били генерал-мајор Јохан Франк и бригадни генерал Алојз Ашауер, добродошлицу је пожелео бригадни генерал Јелесије Радивојевић, заменик команданта Команде за обуку, а госте је о раду Центра информисао командант те јединице пуковник Иван Лазаревић.

Аустријској делегацији представљени су услови и капацитети за смештај полазника међународних курсева, кабинети тактике АБХ службе, РХБ деконтаминације и РХБ заштите, затим кабинети за самостално учење енглеског језика, за симулације АБХО, кабинет топографије АБХ службе, електронска учионица... На крају посете министар Доскоцил је обишао тактичко-технички збор опреме АБХО.

У изјави за медије аустријски министар одбране и спорта захвалио је пуковнику Лазаревићу на занимљивом обиласку Центра и подсетио да је са министром одбране Србије Зораном Ђорђевићем потписао Споразум о сарадњи у области атомско-биолошко-хемијске одбране, како би две земље, две војске, у тој области продубиле сарадњу.

– Ви сте данас доказали да сте веома компетентни у области АБХО и јако ми је драго што смо имали могућност да потпишемо тај споразум. На нама ће бити да тај споразум у пракси и оживимо. Спремни смо на то и стварно се надам да нас очекује веома добра сарадња – рекао је министар Доскоцил.

Повезане вести