Министар одбране посетио Генералштаб Војске Србије

Понедељак, 5.5.2014 | Актуелности

Министар одбране у новој Влади Братислав Гашић јутрос је први пут посетио Генералштаб Војске Србије. Испред почасног строја Гарде министра Гашића дочекао је начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума.

Министар одбране у новој Влади Братислав Гашић јутрос је први пут посетио Генералштаб Војске Србије.

Испред почасног строја Гарде министра Гашића дочекао је начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума. Први човек Генералштаба упознао је новог министра одбране са организацијом, функцијом, задацима, ангажовањем и тренутном ситуацијом у Војсци Србије и пожелео му успех у раду на тој одговорној дужности.

Министар Гашић изјавио је после седнице колегијума да Генералштаб представља институцију на коју би многи у држави требало да се угледају.

– Све оно са чиме ме је начелник Генералштаба упознао јесте само потврда онога што ја од првог дана тврдим – да је Војска Србије један од најбоље уређених система наше државе – рекао је министар одбране. Он је подвукао да у наредном периоду треба наставити модернизацију Војске и да стање у њој треба одржати и унапредити у свим сферама живота.

Министар Гашић обишао је Центар за мировне операције и Оперативни центар система одбране одакле је путем видео-линка лично примио извештаје из оперативних центара Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Министру одбране извештај је поднео и мајор Срђан Радивојевић, командир пешадијске чете која је под заставом Уједињених нација тренутно ангажована у Либану у мисији Унифил.

Повезане вести