Додељене стимулативне мере припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Понедељак, 25.12.2017 | Актуелности

У Великој ратној сали Старог генералштаба министар одбране Александар Вулин данас је уручио нематеријалне стимулативне мере награђеним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

У Великој ратној сали Старог генералштаба министар одбране Александар Вулин данас је уручио нематеријалне стимулативне мере награђеним припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су се својим радом и залагањем истакли у години која је на измаку.

– Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије, Александар Вучић, дао je јасну наредбу, а то је да жели јаку и задовољну војску, истакао је министар одбране и додао да је јаком правимо тако што је обнављамо најсавременијим наоружањем, обучавамо се и прибављамо све оно што деценијама нисмо. Задовољном је, каже министар Вулин, чинимо тако што подижемо материјални положај сваког нашег припадника – повећањем плата, дневница, али и када обезбедимо могућност да на овај начин наградимо најбоље, подсетивши да без јаке и задовољне војске нема ни јаке и задовољне Србије.

– Када знам за сваког од вас колико је пута већ заслужио ову награду и много већу награду него што је ова, осећам се поносним што представљам део тог строја и што могу да кажем да ћемо наставити да јачамо војску али и да је чинимо задовољнијом. Законским решењима која ћемо усвајати идуће године омогућићемо да се у Војсци остане дуже, омогућићемо да од професионалног војника па до професора, истраживача, дамо простор да се остане до пензије. Да омогућимо награћивање на овај начин, али исто тако да обезбедимо да стамбена изградња, оно што сваког од вас највише тишти и што је вашим породицама највећа потреба, буде брза, масовна, сигурна, рекао је министар Вулин додајући да онај ко уће у Војску Србије треба само да да све од себе, да воли Србију, а Србија и Војска Србије ће бринути о њему. Министар Вулин је окупљенима поручио да они нису данас награђени, већ да су само добили заслужено признање за свој рад, самопрегор, труд и ентузијазам и за све оно што све нас чини поносним на Војску Србије.

- Учили сте, радили, вежбали, некада спасавали туђе животе - све што сте радили вредно је захвалности, више него награде. Знам ја да вас ова награда не чини више поносним и срећним што носите ту честиту униформу него што је то сваки дан, али исто тако знам да разумете да и на овај начин хоћемо да вам покажемо колико вас ценимо, поштујемо, колико вас волимо. Ваша Србија вас воли и ово је начин да вама и вашим породицама покажемо колико бринемо и оним данима када вам је било тешко, када вам је било најтеже, да сада, можемо да поделимо једни са другима ту радост, рекао је министар одбране, нагласивши да ће бити са својим породицама, а то је „оно што вам недостаје и оно што њима недостаје“.

Пожелевши награђенима и њиховим породицама да добијену награду искористе на најбољи могући начин - да буду заједно и да гледају у будућност, те да у години која је пред нама имају пуно успеха и развоја министар је рекао:

- Знам да са или без награде ви ћете увек нашу заједничку домовину, нашу једину Србију чинити поносном, усправном и безбедном. Док сте ви ту и Србија је мирна, стабилна и безбедна. Док сте ви ту Србија нема чега да се боји а има чиме и има коме да се поносни, закључио је министар Вулин.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић је у име награђених захвалио на урученим стимулативним мерама, нагласивши да је реч о врло позитивној новини.

Реч је о нематеријалној стимулативној мери из надлежности министра одбране а која подразумева седмодневни одмор с једним чланом породице у једном од објеката Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију на Тари, у Врњачкој Бањи или Моровићу. Награде, седам дана бесплатног боравка у хотелу „Оморика“ на Тари, ове године добило је укупно 351 војник, подофицир, официр и цивилно лице који су се у години на измаку истакли својим радом и залагањем и постигли завидне резултате у Министарству одбране и Војсци Србије.

Церемонији доделе стимулативних мера присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић као и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Повезане вести