Начелник Генералштаба обишао део јединица у Златиборском округу

Четвртак, 21.5.2020 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас, са сарадницима, део јединица Војске Србије у Златиборском управном округу и разговарао са представницима локалне самоуправе.

Генерал Мојсиловић је обилазак започео у Прибоју, где је са председником општине Лазаром Рвовићем разговарао о стварању услова за размештај брдско-планинског батаљона чије је формирање наредио председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић.

На састанку је оцењено да ће, осим развоја способности за извођење борбених дејстава у брдско-планинским условима, због чега се формира овa јединица, повратак Војске Србије у Прибој допринети и економском развоју целог краја кроз запошљавање више стотина младих у новоформираном батаљону.

У наставку, начелник Генералштаба је обишао једну од јединица Централне логистичке базе на Тари, где је сагледао складишне капацитете и остварио непосредан увид у организацију рада и услове у којима припадници јединице реализују задатке. 

Генерал Мојсиловић је истакао да су послови које обављају логистички органи и јединице од суштинског значаја за успешну реализацију задатака из све три мисије Војске Србије и похвалио припаднике Централне логистичке базе, који су својим ангажовањем током ванредног стања, иако у јавности не толико примећени, дали изузетан допринос успешној борби са коронавирусом.

Повезане вести