Састанак са парламентарним државним секретаром Министарства одбране Немачке

Четвртак, 30.5.2019 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас у Београду са парламентарним државним секретаром Министарства одбране Савезне Републике Немачке Томасом Зилберхорном.

На састанку је разговарано о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону, кључним изазовима и безбедносним претњама на простору Косова и Метохије и активностима војно-војне сарадње Србије и Немачке.

Било је речи и о заједничком учешћу у Мисији Европске уније за обуку у Малију, у којој Војска Србије од децембра 2014. године ангажује трочлани медицински тим у саставу немачке лаке пољске болнице.

Заједнички је констатовано да војноекономска сарадња представља значајан сегмент укупних билатералних одбрамбених односа, посебно имајући у виду да Србија своје снаге безбедности опрема немачким хеликоптерима.

Током сусрета је изражена заинтересованост обеју страна за даље унапређење војно-војне сарадње у областима од обостраног интереса, а инициран је и билатерални сусрет на највишем војном нивоу.

Повезане вести