Наставак снимања серијe „Војна академија“

Уторак, 10.4.2018 | Актуелности

Министар одбране, начелник Генералштаба и генерални директор РТС-а присуствовали су данас снимању прве епизоде четврте сезоне серије Војна академија у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду.

Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић присуствовали су данас снимању прве епизоде четврте сезоне телевизијске серије Војна академија у касарни "Генерал Јован Мишковић" у Београду.

Они су разговарали са продуцентском екипом, глумцима и кадетима и разменили мишљења како треба и како ће у серији да изгледа живот нове и старе генерације кадета и официра у Војној академији. Према речима министра Вулина, серија је добар начин да се млади људи упознају са Војском Србије.

- Наравно, Војска Србије је највољенија и најпоштованија институција у српском народу и не треба је много представљати, али треба приказати младим генерацијама како се живи у војсци. Управо је то оно што смо тражили од сценариста овог серијала - да покажу један поштен војнички живот, баш онакав какав он јесте, са свим његовим недаћама и тешкоћама, али и са свим лепим деловима тог позива када можете да кажете да сте васпитали некога и да сте живот посветили заштити своје земље и свог народа, истакао је министар одбране. Он је нагласио да се промовишу вредности до којих је нама стало - слобода, равноправност и вредности које Војску Србије чине важном и толико вољеном у нашој земљи.

-  То је, осим безусловне љубави према слободи и отаџбини, велико пожртвовање, вредноћа, спремност људи да се жртвују за друге и да дају све од себе и преко онога што се од њих очекује. Војна академија управо има тај задатак, да покаже које су то вредности на основу којих постоји Војска Србије али и српски народ и држава Србија, закључио је министар Вулин.
 
Генерал Диковић је рекао да је серија „Војна академија“ од почетка снимања до данас дала велики допринос афирмацији и живота кадета и војног позива.
 
- Одао бих признање свима који су учествовали у снимању серије на изузетно озбиљном приступу и дефинисаном циљу. Није нимало једноставно приказати тешкоће војничког позива а да с друге стране све то делује привлачно. Управо спој те привлачности и љубави према војном позиву и одговорности коју носите током читавог живота јесте циљ. Важно је да јавност што више уђе у тајне профилисања официра Војске Србије, од момента уласка у Војну академију као кадета па до завршетка студија, када он треба да постане апсолутно одан отаџбини, спреман да се жртвује за њу и за непролазне вредности, нагласио је начелник Генералштаба Војске Србије.
 
Генерални директор Радио-телевизије Србије није крио своја очекивања о успеху четврте сезоне.
 
- Очекујем да ова сезона серије буде успешна и гледана као и све претходне и да Војну академију упише што више и што бољих кадета, рекао је Бујошевић.
 
Бојан Перић, један од глумаца који је у серији од прве епизоде, истакао је да има осећај као да никада није напуштао Војну академију и да је атмосфера на снимању увек забавна и пријатељска, као и првог дана пре шест и по година. Анђела Јовановић, која глуми у серији већ другу сезону, нагласила је да су и кадети и глумци увек спремни за нова дешавања и активности и поручила да ће ова сезона, за разлику од претходних, бити „највојничкија“ с много акције и војних вежби.
  
Четврта сезона серије, коју реализују Министарство одбране, Радио-телевизија Србије и продукцијска кућа „Нира про“, имаће 12 епизода. Приказивање новог серијала планирано је за јесен ове године.

Повезане вести