Припреме пешадијске чете и вода за заштиту снага за Унифил

Петак, 8.4.2016 | Мултинационалне операције

Тим Генералштаба Војске Србије завршио је јуче проверу пешадијске чете и вода за заштиту снага из састава Четврте бригаде копнене војске који се припремају за учешће у мисији Уједињених нација у Либану (UNIFIL).

Тим Генералштаба Војске Србије завршио је јуче проверу пешадијске чете и вода за заштиту снага из састава Четврте бригаде Копнене војске који се припремају за учешће у мисији Уједињених нација у Либану (UNIFIL).

Током претходна три дана у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ припадници пешадијске чете и вода за заштиту снага извели су вежбу „Српски штит 08“, током које је тим Генералштаба, предвођен потпуковником Бошком Ћућузом, давао тактичке претпоставке и пратио оспособљеност људства.

Проверени су организација рада на бази, патролирање, рад на сталном контролном пункту и осматрачкој станици, поступци по наиласку на минско-експлозивну препреку и у случају напада на патролу.

Провери пешадијске чете која се припрема за упућивање у Либан присуствовали су командант Четврте бригаде бригадни генерал Зоран Лубура и потпуковник Хозе Ромеро, командант шпанског контингента, у чијем ће саставу чета Четврте бригаде извршавати задатке у Либану.

Припадници пешадијске чете и вода за заштиту снага се више од  два месеца припремају за учешће у мисији, а у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ су проверили све процедуре и поступке за одговор на инциденте који се могу догодити у мисији.

Повезане вести