Семинар о раду кадровске службе

Четвртак, 31.8.2017 | Обука

У оквиру активности којима се обележава Дан кадровске службе, данас је у Дому Гарде на Топчидеру одржан Семинар о раду органа кадровске службе Министарства одбране и Војске Србије.

Једнодневни семинар у организацији Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе је отворио државни секретар Александар Живковић, а учеснике је обишао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Говорећи о значају управљања људским ресурсима као основе за функционисање војне организације, генерал Диковић је рекао да је потреба за организовањем оваквог вида усавршавања припадника кадровске службе произашла из жеље да се подигне ефикасност решавања свих персоналних питања.

Обраћајући се присутнима начелник Генералштаба је истакао да су људски ресурси капитал који треба чувати и увећавати, а да су припадници кадровске служби они од којих се највише очекује да, по овом питању, својим знањем и радом допринесу унапређењу оперативних и функционалних способности својих јединица и установа.

Семинар је окупио стотинак припадника Министарства одбране и Војске Србије који се баве питањима људских ресурса са циљем да се, поред сумирања резултата у области управљања људским ресурсима, разменом идеја и искустава, изнађу одговори на најважнија питања из ове области и усагласи деловање органа кадровске службе на свим нивоима.

Међу темама о којима је говорено на данашњем семинару, посебно су се издвојила питања побољшања старосне структуре кадра у Министарству одбране и Војсци Србије, доградње модела попуне професионалним војницима, као и одређивање номенклатурних ознака и евиденције професионалних војних и цивилних лица.

Радом Семинара руководио је начелник Управе за кадрове бригадни генерал Миле Јелић

Повезане вести