Дан Техничког опитног центра

Петак, 21.3.2014 | Актуелности

Свечаним скупом, којем је присуствовао начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Душан Стојановић, данас је обележен Дан Техничког опитног центра. О актуелном тренутку установе говорио је директор ТОЦ-а пуковник проф. др Слободан Илић.

Свечаним скупом, којем је присуствовао начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Душан Стојановић, данас је обележен Дан Техничког опитног центра.

О актуелном тренутку установе говорио је директор ТОЦ-а пуковник проф. др Слободан Илић. Он је истакао да је у протеклом периоду промењен статус установе – ТОЦ се акредитовао као истраживачко-развојни институт.

Директор ТОЦ-а говорио је о резултатима рада у протеклој години, плановима за унапређење рада и усавршање стручног кадра, као и о будућој изградњи нових ватрених положаја у Никинцима и потреби за активнијом улогом тактичких носилаца у поступку испитивања. Он је рекао да је рад ТОЦ-а појачан тројицом нових доктора наука и да би до краја године требало да петорица пилота те установе заврше школовање и постану опитни пилоти.

Дан установе припадницима ТОЦ-а честитао је генерал-мајор Душан Стојановић, истичући да је у ТОЦ-у прошле године урађено много.

– Желим вам да ове године сачувате јак колектив. Да тај колектив добије нови квалитет у делу звања, титула и чинова. Желим вам да задржите квалитет рада и да се стручно унапређујете. Оно што сте ви поставили као стандард, мора да буде мера вредности за систем – истакао је генерал Стојановић.

На крају скупа додељене су похвале и стимулативне мере најистакнутијим припадницима Техничког опитног центра.

Повезане вести