Прослављен Дан информатичке службе

Среда, 21.2.2018 | Култура и традиција

У Управи за телекомуникације и информатику Генералштаба и Центру за командно информационе системе и информатичку подршку данас је свечано обележен Дан информатичке службе и Дан ЦКИСИП – 21. фебруар.

Говорећи о резултатима информатичке службе у периоду између два празника, пуковник Влатко Курај је истакао да је кадар информатичке службе допринео обезбеђењу високе непрекидности функционисања информатичког обезбеђења за потребе Министарства одбране и Војске Србије и реализацији захтева корисника информатичких сервиса.

–Унапређена је безбедност информација при коришћењу информатичке опреме, у мрежама и у информационим системима, а обученост кадра је подигнута на виши ниво кроз реализацију већег броја курсева у Министарству одбране и Војсци Србије, у земљи и иностранству. Развој и модернизација телекомуникационо-информационог система се одвијао у складу са могућностима и имао је благо узлазну линију – рекао је, између осталог, пуковник Курај.

На крају свечаности, заслужним припадницима информатичке службе уручене су награде за резултате постигнуте у претходном периоду.

Дан информатичке службе и Дан ЦКИСИП обележава се у спомен на 21. фебруар 1963. године, када је  формирана Шеста управа Генералштаба ЈНА, настала као резултат општих потреба за унапређење административне службе. 

Повезане вести