Одлична оспособљеност за извођење противоклопних дејстава

Петак, 28.10.2022 | Обука
У оквиру активне фазе здружене вежбе „Маневри 2022“, јединице Војске Србије опремљене противоклопним ракетним системима „корнет“ реализују интензивну обуку за борбену употребу овог средства.

Током вишедневне обуке, борбене послуге „корнета“ увежбавају тактичке радње и реализују бојева гађања, како би додатно унапредили оспособљеност за извођење противоклопних дејстава и стекли поверење у поузданост и ватрену моћ овог савременог система. 

Постигнути резултати бојевих гађања говоре да су борбене послуге одлично оспособљене да остваре прецизну и ефикасну ватру по додељеним циљевима и припремљене за успешно вођење противоклопне борбе у одбрамбеним и нападним операцијама Војске Србије.

Противоклопни ракетни комплет „корнет“ се убраја у најбоље и најсавременије системе намењене за борбу против тенкова и других оклопљених возила, а може се користити и за уништавање хеликоптера и утврђених објеката. Поседује оптички и термовизијски нишан који омогућавају откривање и праћење циљева у ноћним и условима слабе видљивости, а по циљевима дејствује противоклопним и термобаричним вођеним ракетама.

Повезане вести