Обилазак Оперативног центра система одбране

Понедељак, 2.1.2023 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас Оперативни центар система одбране. Најодговорније старешине у систему оперативног дежурства и старији национални представници контингената Војске Србије у мултинационалним операцијама су том приликом известили о  стању у командама и јединицама и ситуацији у зонама операција под заставама Уједињених нација и Европске уније.
 
Министар Вучевић је после обиласка пожелео свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије срећну Нову годину, а грађанима наше земље поручио да „док је Војска Србије јака, дотле је и Србија сигурна“.
 
— Почетак нове године је прилика да се уверимо како ради Оперативни центар система одбране, односно оперативни дежурни тим, да успоставимо комуникацију са нашим међународним мисијама, представницима Војске Србије и Министарства одбране који су широм света ангажовани у оквиру мисија Уједињених нација и Европске уније. Да им пожелимо срећну Нову годину, добро здравље и да добијемо извештај какво је стање на терену. Да им захвалимо на свему ономе што су радили у току 2022. године са жељом да наставе да, као део међународних операција и мисија, на најбољи начин промовишу Републику Србију и Војску Србије, јер је наша држава увек била солидарна са свима оним народима и државама где је помоћ и подршка била потребна — рекао је министар Вучевић.
 
Он је подвукао да је то важно у контексту очекивања Републике Србије од међународних снага које треба да покажу солидарност и одговорност према безбедности српске заједнице на Косову и Метохији.
 
— Добили смо извештаје и од оперативних дежурних из система Војске Србије на простору Републике Србије и још једном се уверили да Војска Србије, без обзира да ли је празник или радни дан, да ли је зима, лето, ноћ, дан, извршава своје задатке и чува Републику Србију на најбољи могући начин. Хвала још једном свима и срећна Нова година свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, а грађанима Србије још једном порука — док је Војска Србије јака дотле је и Србија сигурна — изјавио је министар Вучевић.

Повезане вести