Укази врховног команданта Војске Србије о унапређењима и постављењима

Четвртак, 6.7.2023 | Актуелности
Врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић донео је указе о унапређењима и постављењима на нове дужности официра Војске Србије.

Указе је данас уручио министар одбране Милош Вучевић у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.

Указом председника Републике генерал-потпуковник Желимир Глишовић постављен је на дужност заменика начелника Генералштаба Војске Србије. Досадашњем заменику начелника Генералштаба генерал-потпуковнику Петру Цветковићу је престала професионална војна служба, са правом на пензију.

Бригадни генерал Тиосав Јанковић је унапређен у чин генерал-мајора и постављен на дужност начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије. Пуковник Зоран Драгићевић је унапређен у чин бригадног генерала и постављен на дужност начелника штаба Команде Копнене војске. Пуковник Новица Гогић је постављен на дужност команданта 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Министар одбране је припадницима Војске Србије честитао на унапређењима и постављењима и пожелео им да с поносом носе нове чинове и буду још успешнији у даљем раду. Он је изразио уверење да ће официри на новим дужностима оправдати указано поверење и да ће, као и до сада, професионално, мотивисано и пожртвовано извршавати све своје задатке.

Генерал-потпуковник Желимир Глишовић је рођен 17. децембра 1965. године у Новом Пазару. У професионалној војној служби је од 1988. године. Завршио је Војну академију 1988. године, Командно-штабно усавршавање 1998. године, Генералштабно усавршавање 2005. и Високе студије безбедности и одбране 2016. године. На нову дужност одлази са места начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије.

Генерал-мајор Тиосав Јанковић је рођен 29. септембра 1974. године у Ужицу. У професионалној војној служби је од 1997. године. Завршио је Војну академију 1997. године, Командно-штабно усавршавање 2008. године, Генералштабно усавршавање 2013. и Високе студије безбедности и одбране 2017. године. На нову дужност одлази са места команданта 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Бригадни генерал Зоран Драгићевић је рођен 13. августа 1969. године у Лозници. У професионалној војној служби је од 1988. године. Завршио је Војну академију 1991. године, Командно-штабно усавршавање 2000. и Генералштабно усавршавање 2012. године. На нову дужност одлази са места команданта Бригаде везе.

Пуковник Новица Гогић је рођен 13. априла 1975. године у Ужицу. У професионалној војној служби је од 1997. године. Завршио је Војну академију 1997. године, Командно-штабно усавршавање 2010. и Генералштабно усавршавање 2015. године. До сада је био на дужности заменика команданта 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Повезане вести