Обука у Оклопно-извиђачком батаљону

Среда, 11.1.2023 | Обука
На вежбовном простору у Нишу и околини у току је редовна обука професионалног састава Оклопно-извиђачког батаљона за реализацију задатака које јединица извршава у прикупљању обавештајних података.

Реч је о важном сегменту оспособљавања и увежбавања команде и нижих јединица батаљона, која се у јединици реализује током целе године како би се очувала и унапредила оспособљеност извиђача за обавештајно обезбеђење операција Копнене војске. У процесу обучавања користе се савремена електронска средства за прикупљање и обраду података у дневним и ноћним условима и оклопно-извиђачки аутомобили БРДМ-2МС.

Извиђачи током обуке у теренским условима увежбавају тактичке радње и поступке и употребу опреме за осматрање и прикупљање обавештајних података, као и организовање и реализовање извиђачких патрола, препада и заседа. Услови обучавања су моделовани тако да приближно одговарају онима у којима се извиђачи могу наћи приликом извршавања задатака у дубини непријатељевог распореда.

Континуирана обука је кључна за очување високе борбене готовости Оклопно-извиђачког батаљона и оспособљености јединице да у различитим тактичким, временским и земљишним условима изврши све наменске задатке и тако обезбеди обавештајне податке неопходне за успех операција Копнене војске и Војске Србије.

Повезане вести