Пријем за припаднике „Кобри“

Среда, 16.10.2019 | Актуелности
За припаднике Војске Србије – капетана корвете Игора Игњатовића и заставника прве класе Бранислава Булатовића, који су освојили прва два места на такмичењу у гађању из пиштоља, одржаном у САД, данас је организован пријем код министра одбране Александра Вулина.

Министар Вулин је за достојно представљање Србије и Војске Србије на такмичењу, као и висок ниво показане обучености и спретности, капетана корвете Игњатовића и заставника прве класе Булатовића наградио седмодневним боравком с једним чланом породице у хотелу „Оморика“ на Тари.

Капетан корвете Игор Игњатовић из Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“, који је освојио прво место, истиче да је конкуренција била јака и да се у дисциплинама гађања из пиштоља и пушке такмичило око 150 учесника.

– Конкуренција је била јака, али морам истаћи да су домаћини и услови такмичења били добри. Отежавајућа околност била је та што смо пуцали из њиховог наоружања, које није код нас у употреби. Гађали смо по њиховим пропозицијама и условима такмичења, али смо се потрудили да дамо свој максимум и да достојно представимо државу и војску из које долазимо – истиче капетан корвете Игњатовић и додаје да ће стечена искуства користити за унапређење обуке у јединици из које долази.

Заставник прве класе Бранислав Булатовић, први подофицир Батаљона Војне полиције специјалне намене „Кобре“, који је освојио друго место, рекао је да је изненађење домаћина успехом припадника Војске Србије на такмичењу било утолико веће јер су се са пропозицијама такмичења, условима и наоружањем, припадници Војске Србије сусрели непосредно пре надметања.

– Они су били изненађени резултатом и рекли су да су то први странци који су постигли тај ниво. Захвалили су нам што смо помогли да такмичење буде интернационалног карактера. Честитали су нам од срца и пожелели пуно среће, али и да се поново вратимо и видимо да ли смо стварно тако добри, што смо ми прихватили – рекао је заставник прве класе Булатовић.

Командант Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ потпуковник Горан Цолић истиче да су успехом двојице припадника батаљона сви изузетно задовољни и поносни на резултат који су они остварили. Он додаје да ће искуство стечено током такмичења помоћи у изградњи оперативних способности Војске Србије.

Организатор такмичење са којег су се припадници Војске Србије вратили као победници, била је Национална Гарда Охаја, са којом Војска Србије има дугогодишњу успешну сарадњу, у оквиру билатералних односа Републике Србије и САД.

Пријему код министра одбране присуствовали су и начелник Управе војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић и начелник Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.

Повезане вести