Специјалистичка обука војника рода оклопних јединица

Среда, 21.9.2022 | Обука
На полигону Војске Србије „Орешац“ код Вршца у току је стационарно логоровање војника који се током служења војног рока оспособљавају за дужности у оквиру рода оклопних јединица.

Војници сада пролазе индивидуалну специјалистичку обуку, а на полигону се упознају са организацијом живота и рада у теренским условима и практично обучавају за реализацију задатака у оквиру посада и послуга оклопних борбених средстава.

Током логоровања, које представља обавезан део практичне обуке војника у теренским условима, реализују се припремна и школска гађања из наоружања борбеног возила пешадије М-80А и школска гађања из тенкова М-84. Гађања представљају практичну проверу успешности изведене обуке и прву прилику да се војници лично увере у борбене и ватрене могућности борбених возила.

Пре изласка на терен, војници су успешно савладали све садржаје који се односе на познавање, руковање и одржавање  наоружања, борбених возила и њихових уређаја.

Индивидуална обука за војнике рода оклопних јединица због комплексности војничких дужности за које се оспособљавају траје четири месеца. Њих следеће недеље очекује провера обучености, након чега ће бити распоређени у јединице Војске Србије на обуку за реализацију колективних задатака.

Повезане вести