Председник Вучић присуствовао Здруженој тактичкој вежби Војске Србије и МУП-а

Недеља, 28.8.2022 | Обука
Врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић, заједно са министром одбране др Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао је данас Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем „Северац 2022“ снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, на полигону „Пасуљанске ливаде“. Вежби је присуствовао и министар унутрашњих послова Александар Вулин, као и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

По завршетку вежбе, врховни командант Војске Србије је одао признање учесницима вежбе на приказаној оспособљености за извођење операција.

— Изванредна координација, припремљеност и обученост наших снага безбедности. Честитам и велико хвала за труд, храброст и љубав према отаџбини. Живела Србија! — истакао је председник Вучић.
  
Здружена тактичка вежба представља завршни део интензивних вежбовних активности које су изведене током ове недеље на Пасуљанским ливадама и на којима је учествовало више од 2.500 припадника Војске Србије и МУП-а и око 100 средстава борбене технике.  

Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије и МУП-а.  

На вежби је приказано дејство ојачане тактичке групе у извођењу операција, као и садејство и сарадња различитих састава Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и специјалних снага Војске Србије и полиције ангажованих на истом задатку, док су били ангажовани  хеликоптери Ми-35, Ми-17 и Х-145, артиљеријско-ракетни систем ПВО „Панцир С1“, борбена оклопна возила „лазар 3“ и „милош“, затим тенкови М-84, борбена возила пешадије М-80А, оклопно-извиђачки аутомобили БРДМ-2МС, војнополицијска борбена возила ВПБ М86. Борбене могућности представили су и самоходне хаубице 155мм „Нора Б-52“ и 122мм „гвоздика“, артиљеријско-ракетни системи „ПАСАРС“, као и беспилотне летелице.

Повезане вести