Обележавање Дана Централне логистичке базе

Среда, 15.11.2023 | Култура и традиција
У Београду је данас одржана војна свечаност поводом Дана Централне логистичке базе, који се обележава у спомен на 16. новембар 1992. године, када је формирана 608. позадинска база, чије традиције наставља ова јединица Војске Србије.

На свечаном скупу у команди Централне логистичке базе прочитане су честитке поводом празника, презентована су кључна достигнућа у развоју способности јединице и уручена признања најистакнутијим појединцима, те захвалнице институцијама са којима је остварена добра сарадња у претходном периоду.

У осврту на постигнуте резултате у години за нама посебно су истакнути осавремењавање средстава и унапређење услова за чување и одржавање трупних и вантрупних резерви, што је уз, доказану стручност и посвећеност професионалног састава, допринело потпуном спровођењу мисије јединице и успешној реализацији задатака у логистичкој подршци команди, јединица и установа Министарства одбране и Војске Србије.

Програм свечаности поводом празника највеће логистичке јединице Војске Србије употпунили су наступи хора ученика Војне гимназије и драмске секције кадета Војне академије.

Повезане вести