Обука за учешће у мировној операцији УН у Либану

Четвртак, 8.7.2021 | Обука
На полигону „Боровац“ и у бази „Југ“ у току је обука вода за заштиту снага из састава Команде за обуку за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Обука се реализује у оквиру опсежних припрема за упућивање у мировну операцију како би се обезбедила потпуна спремност јединице за извршавање наменских задатака.

Током овог дела припрема, под будним оком инструктора из Центра за обуку јединица за мултинационалне операције, реализује се колективна обука у условима сличним онима у мировној операцији, а задаци које вод решава су у потпуности прилагођени ситуацијама у којима се може наћи током ангажовања у Либану.

Програмом су обухваћени садржаји из тактичке, ватрене, физичке и санитетске обуке и теме из међународног хуманитарног права, са тежиштем на реализацији задатака приликом обезбеђења базе. 

Војска Србије ангажује вод за заштиту снага у мисији Уједињених нација у Либану од 2014. године. Основни задатак нашег вода, који се налази у саставу италијанског контингента, је обезбеђење базе у којој су смештене снаге Уједињених нација.

Повезане вести