Усавршавање војника за дужности подофицира у Војсци Србије

Четвртак, 20.7.2023 | Обука
У Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у Панчеву у току је реализација 36. по реду Лидерског курса, који похађају одабрани професионални војници из свих јединица Војске Србије.

То је први ниво усавршавања војника за дужности подофицира у Војсци Србије, у трајању од шест недеља, а реализује се с циљем оспособљавања за правилно и ефикасно командовање групом, послугом, посадом или тимом и извршавање задатака из надлежности заменика командира одељења.

Програмом Лидерског курса су обухваћени теоријски и практични садржаји из више области, као што су лидерство, познавање војних прописа, војна топографија и стројева, тактичка, ватрена и физичка обука, које полазници морају да савладају како би стекли знања и вештине неопходне за обављање почетних подофицирских дужности.

Професионални војници који заврше овај ниво усавршавања стичу услове за упућивање на Основни курс за подофицире, по чијем ће успешном завршетку бити унапређени у чин водника и ступити у строј старешина Војске Србије.

Повезане вести