Обележен Дан 72. бригаде за специјалне операције

Петак, 27.1.2023 | Култура и традиција
У касарни „Растко Немањић“ у Панчеву данас је одржана војна свечаност поводом Дана 72. бригаде за специјалне операције, који се обележава 27. јануара у спомен на први успешно реализован борбени задатак ове јединице.

У оквиру свечаности, пред свечаним стројем припадника бригаде, сумирани су резултати рада у години за нама и уручена признања најбољим појединцима, након чега су положени венци у спомен-соби ове јединице.

Обележавање празника било је прилика да се још једном истакне врхунска обученост, висок морал и професионализам припадника бригаде у реализацији свих додељених задатака, чиме су дали пун допринос јачању оперативних способности Војске Србије и оправдали статус једне од елитних јединица наше војске.

Свечаности су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, ранији команданти бригаде, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, удружења ветерана и институција са којима јединица сарађује.

Припадници 72. бригаде за специјалне операције данас су обележили и Савиндан — крсну славу јединице.

Повезане вести