Изградња мултифункционалног стрелишног комплекса

Петак, 23.6.2023 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је са сарадницима радове на изградњи и уређењу мултифункционалног стрелишног комплекса „Вртогош“ код Бујановца. 

Реч је о пројекту чијим ће завршетком бити заокружени капацитети Центра за обуку јединица за мултинационалне операције, а Војска Србије добити нове способности за извођење ватрене обуке, пре свега за реализацију пешадијских и гађања из конвоја борбених возила.

Након обиласка, генерал Мојсиловић је изразио задовољство степеном извршених инжињеријских радова и динамиком градње планираних објеката на стрелишту, које реализују, свако у свом домену, припадници инжињеријских јединица Копнене војске и запослени у Војнограђевинској установи „Београд“.

Начелник Генералштаба је одао признање ангажованим припадницима Војске Србије на посвећености и професионалном приступу задацима, и подсетио да је ово само један од бројних инфраструктурних пројеката који се реализују у Војсци Србије, са циљем унапређења како услова за смештај људства и опреме тако и капацитета за извођење обуке.

Повезане вести