Обилазак обуке кандидата за специјалне јединице Војске Србије

Четвртак, 9.11.2023 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима Други центар за обуку у гарнизону Ваљево, у којем се тренутно реализује почетна обука кандидата за пријем у специјалне јединице Војске Србије по „Пројекту 5000“.

Током обиласка је сагледао стање у гарнизону и овој јединици Команде за обуку, реализацију текућих задатака, смештајне капацитете и услове у којима се организује и спроводи обука кандидата за специјалне јединице који нису служили војни рок са оружјем.

Након што је присуствовао једном сегменту ове обуке, генерал Мојсиловић је похвалио рад инструктора чији је задатак да кандидате за кратко време оспособе за реализацију основних војничких задатака како би могли да приступе селективној обуци за пријем у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Обилазак је завршен информисањем кључног персонала Другог центра за обуку, на којем је било речи о тежишним задацима и плановима Војске Србије, те мерама за даље унапређење оперативних и функционалних способности и побољшање статуса и стандарда припадника Војске Србије.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка Другог центра за обуку били су командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић и начелник Управе за обуку и доктрину (Ј-7) бригадни генерал Мухарем Фазлић.

Повезане вести