Честитке поводом војних празника

Уторак, 4.2.2020 | Актуелности

Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ГЕОДЕТСКЕ СЛУЖБЕ ПОВОДОМ 5. ФЕБРУАРА — ДАНА СЛУЖБЕ


Припадницима геодетске службе честитам 5. фебруар — Дан геодетске службе.

Овај празник прослављате у знак сећања на 5. фебруар 1876. године када је кнез Милан Обреновић формирао Ђенералштаб Српске војске у чијем је саставу било Географско одељење намењено за премер Србије за војне потребе.

Својим радом у области геотопографског обезбеђења Војске Србије, као и реализацијом пројеката од општег друштвеног значаја дајете немерљив допринос изградњи и јачању оперативних способности Војске Србије. 

Честитам вам празник у жељи да и убудуће успешно унапређујете геодетску службу.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић


Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ВОЈНОГЕОГРАФСКОГ ИНСТИТУТА ПОВОДОМ 5. ФЕБРУАРА — ДАНА ИНСТИТУТА


Колективу Војногеографског института честитам 5. фебруар — Дан Института.

Војногеографски институт је дуги низ година препознатљив у широј јавности по успешном истраживачко-развојном и производном раду у области геодезије, картографије и географских информационих система, чиме Институт сврставате у ред савремених и модерних института.

Уверен сам да ћете и убудуће професионално и одговорно извршавати постављене задатке и постизати завидне резултате пружајући пун допринос развоју оперативних способности Војске Србије.

Са жељом да и у наредном периоду одговорно и доследно реализујете постављене задатке и имате пуно успеха у развоју Института, честитам вам празник.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић


Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЈСКА ИСТРАЖИВАЊА ПОВОДОМ 5. ФЕБРУАРА — ДАНА ИНСТИТУТА


Колективу Института за стратегијска истраживања честитам 5. фебруар – Дан Института.

Ваш празник прослављате баштинећи традицију од 1876. године и Указа кнеза Милана Обреновића о устројству ,,Главног Ђенералштаба” у чијем саставу је било треће историјско одељење.

Институт као највиша војна научна установа стручно и професионално дуги низ година реализује бројне научно-истраживачке пројекте и анализе из области безбедности, одбране, међународних односа и војне историје чиме је Институт сврстан у ред савремених и модерних института.

Честитам вам празник уз жељу да и даље успешно унапређујете рад у научно-истраживачким пројектима и тиме дајете допринос даљем развоју Војске Србије у целини.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић


Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ВОЈНОГ АРХИВА ПОВОДОМ 5. ФЕБРУАРА — ДАНА УСТАНОВЕ


Припадницима Војног архива честитам 5. фебруар — Дан установе.

На основу „Устројства Главног Ђенералштаба” које је донесено на данашњи дан 1876. године, Указом кнеза Милана Обреновића формирано је треће историјско одељење, са задатком да „прибира историјска дата” односно да чува целокупну архиву и руководи генералштабном библиотеком. 

Успешно чувате традицију и јачате архивску делатност дуже од 140 година, од када је утемељено прво институционално бављење војном историјом и архивом у српској војсци.

Честитам вам празник у жељи да и даље успешно вршите прикупљање, чување и обраду архивске грађе.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић

Повезане вести