Обилазак Центра за обуку паса

Четвртак, 28.12.2023 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас Центар за обуку паса у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу.

У пратњи команданта Центра, сагледао је реализацију тежишних задатака и присуствовао делу обуке водича и службених паса, која се у овој јединици Команде за обуку спроводи за потребе Војске Србије.

Овом приликом су презентоване и способности јединице достигнуте набавком нових паса изузетног генетског потенцијала који ће бити узгајани и оспособљавани за противтерористичка и противдиверзантска дејства у специјалним и јединицама војне полиције Војске Србије, као и нови капацитети за смештај људства и за здравствено збрињавање паса.

Изражавајући задовољство стручношћу професионалног састава и квалитетом рада у Центру, о чему сведоче и бројна признања на домаћим и међународним смотрама паса, генерал Мојсиловић је истакао да ће се наставити са улагањем у Центар како би ова јединица задржала статус и углед који има у нашем региону у области дресуре, узгоја и репродукције паса и обуке кадра ветеринарске службе.

Данашњем обиласку су присуствовали начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Срђан Петковић, начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов и начелник штаба Команде за обуку пуковник Милован Васић.

Повезане вести