Редовна замена контингента Војске Србије у мисији ЕУ у Сомалији

Уторак, 21.2.2023 | Мултинационалне операције
У главном граду Сомалије Могадишу ове недеље је реализована редовна замена контингента Војске Србије ангажованог у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага те земље.

Наш контингент у овој војној операцији чине штабни официр на дужности начелника санитетске службе у мисији и петочлани медицински тим задужен за санитетску подршку обуке и примарну здравствену заштиту међународних снага стационираних на аеродрому у Могадишу.

Лекари и медицински техничари Војске Србије који су примили дужност ће наредних шест месеци, као и њихови претходници, задатке извршавати у сложеном безбедносном окружењу. Претходни тим је успешно реализовао све задатке на превентивној медицинској заштити и лечењу повређених и оболелих, и тако на најбољи начин показао ниво обучености и професионализма који красе наш војни санитет и припаднике Војске Србије.

Војска Србије је учешће у војној операцији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије започела 2012. године, а до сада је у овој афричкој земљи било ангажовано више од 100 лекара и медицинских техничара на дужностима у команди мисије и санитетском тиму.

Повезане вести