Отворени дан Речне флотиле у Новом Бечеју

Субота, 26.8.2017 | Цивилно-војна сарадња

Речна флотила је данас, поводом „Великогоспојинских дана“ манифестације и светковине коју Новобечејци приређују за Велику Госпојину, уједно и градску славу, организовала Отворени дан.

Припадници Речне флотиле пружили су грађанима Новог Бечеја и десетинама хиљада посетилаца ове манифестације прилику да, по први пут, разгледају брод посебне намене „Козара“, речни вишенаменски, патролни и десантни брод и упознају живот морнара кроз разговор и дружење са члановима посада.
 
Најзнатижељнији су били они најмлађи посетиоци који су се, уз помоћ морнара, брзо снашли и за кормилом, топовима, нишанским справама, а бројни су били и грађани свих узраста који су одреда, приликом стуања на бродове, пожелели срдачну добродошлицу панонским морнарима.
 
-За све грађане Општине Нови Бечеј ово је диван догађај, да учествују у Отвореном дану и друже се са морнарима. То приближавање војске грађанству је изузетно добро, посебно у оваквим срединама у којима нема касарни, ни војника. Припадници Речне флотиле, као и припадници свих других родова наше војске увек су и радо виђени и добродошли. Ми ћемо се трудити да будемо најискренији и најбољи домаћини. – рекао је Саша Максимовић председник новобечејске Општине, који је са својом породицом такође обишао све бродове усидрене на Тиском кеју.

На штанду Медија центра „Одбрана“ Новобечејци су могли да се упознају и са делом издавачке делатности Министарства одбране и Војске Србије, а бродове Речне флотиле усидрене на кеју моћиће да посете и током сутрашњег дана.
 
Речна флотила јединствена је по томе што је вишегодишњу акцију Отворени дан, приближила житељима више приобалних места, па су тако осим у Новом Саду, морнари претходно гостовали и у Шапцу, Зрењанину и Черевићу. 

Повезане вести