Војска поставила мост преко Великог бачког канала

Петак, 4.8.2023 | Цивилно-војна сарадња
Припадници понтонирског батаљона из састава Речне флотиле Војске Србије поставили су јуче понтонски мост преко Великог бачког канала на регионалном путу који спаја Апатин и Сомбор.

Мост је постављен на молбу Западнобачког управног округа, дужине је 30 метара и укупне носивости 60 тона, а моћи ће да га користе пешаци, мотоциклисти и путничка моторна возила.

Након неопходних провера и постављања сигнализације, мост је предат на експлоатацију Западнобачком управном округу, а о његовом одржавању и сигурности стараће се инжињеријска радна група коју чине припадници Речне флотиле. Они ће на мосту дежурати двадесет и четири часа дневно и бити задужени за регулисање саобраћаја, навођење возила, дотезање сајли и контролу спојница.

У току припрема за реализацију активности, превожења пловних чланака и постављања моста реализована су увежбавања професионалног састава Речне флотиле понтонирске специјалности, чиме је додатно унапређена њихова оспособљеност за извршавање наменских задатака.

Понтонски мост ће бити у функцији до завршетка радова на реконструкцији оближњег моста на регионалној саобраћајници, а Војска Србије је његовим постављањем олакшала живот мештанима овог краја, који више неће морати да користе алтернативне правце.

Повезане вести