Висока прецизност ватре по циљевима на земљи и у ваздуху

Петак, 26.5.2023 | Обука
Привремени састави формирани за потребе извођења здружене тактичке вежбе са бојевим гађањима „Заједнички одговор 2023“ настављају реализацију вежбовних активности на терену, свакодневно подижући интензитет и сложеност борбене обуке.

Са циљем унапређења обучености и оспособљености снага одбране Републике Србије за заједничко решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења борбене операције, реализују се различита тактичка увежбавања, вежбе и бојева гађања.

У реализацији ватрених задатака које руководство вежбе поставља пред потчињене саставе користи се широка палета наоружања пешадије, артиљерије, оклопних и јединица за противваздухопловна дејства. Осим резултата ватре остварених по циљевима на земљи и у ваздуху, проверава се и тактички рад посада и послуга и познавање средстава ратне технике.

Серија бојевих гађања из наоружања свих калибара и намене наставља се и наредних дана, а све са циљем како би појединци и јединице били врхунски оспособљени да брзо и ефикасно униште додељене циљеве, чиме се сопственим и снагама у садејству стварају повољни услови за извођење борбених дејстава и коначан успех у операцији.

Повезане вести