Зимска обука извиђача Копнене војске

Четвртак, 26.1.2023 | Обука
Припадници Оклопно-извиђачког батаљона из састава Копнене војске реализују ове недеље тактичку обуку за извршавање наменских задатака у зимским условима.

Ова обука је део редовних вежбовних активности извиђачких јединица, а изводи се ради одржавања високог нивоа оспособљености професионалног састава за реализацију обавештајног обезбеђења у операцијама Војске Србије.

Током вишедневних активности у планинским условима извиђачи на сложеној конфигурацији терена увежбавају тактичке радње извиђачке патроле, поступке у маскирању и довођењу јединице у рејон извршења задатка, те извођење препадних и заседних дејстава. У процесу обучавања се користe савремена средства која омогућавају осматрање, прикупљање и обраду обавештајних података о стању на територији у свим условима, дању и ноћу.

Обука извиђачких јединица је континуиран и захтеван процес и изводи се на различитим типовима терена широм земље, како би се извиђачи увежбали за успешно реаговање у ситуацијама приближно истим онима у којима се могу наћи приликом реализације задатака у дубини непријатељевог распoреда.

Повезане вести