Дан Техничког ремонтног завода Чачак

Петак, 28.9.2018 | Из јединица

У Техничком ремонтном заводу „Чачак“, у присуству бројних гостију, данас је обележен празник Завода и 93 године од његовог оснивања.

Свечаности су присуствовали помоћник команданта за подршку Команде Копнене војске пуковник Саша Петровић, представници Министартсва одбране и Генералштаба Војске Србије, затим представници локалне самоуправе, школа, привредних организација из Чачка, премештени и пензионисани припадници установе, бројни сарадници запослених у ТРЗ „Чачак“.

Директор ТРЗ „Чачак“ пуковник Срђан Петковић, говорећи о резултатима рада Завода између два празника, је истакао да су успешно обавили све постављене задатке техничког одржавања и генералног ремонта средстава борбене технике и да ће Завод и у наредном периоду имати значајно место и улогу у изградњи оперативних спсобности Војске Србије.

Поводом обележавања празника, представници ТРЗ „Чачак“ организовали су за госте свечаности приказ средстава, а међу посетиоцима су били и ученици чачанских основних школа.

Дан Техничког ремонтног завода „Чачак“ слави се 30. септембра у спомен на дан када је, 1925. године, Државни савет Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца дао сагласност на одлуку о уступању општинског земљишта за подизање инжињеријско-техничког завода у Чачку, чиме су се стекли услови за формирање Завода.

Повезане вести