Сећање на пуковника-пилота Миленка Павловића

Понедељак, 4.5.2020 | Култура и традиција
Полагањем венаца крај спомен-обележја пилоту Војске Југославије пуковнику Миленку Павловићу, делегације Војске Србије узеле су учешће у обележавању годишњице смрти ратног команданта 204. ловачког авијацијског пука, који је херојски погинуо у ваздушној борби изнад Ваљева на данашњи дан 1999. године, током НАТО агресије на Савезну Републику Југославију.

Делегације Војске Србије су венце положиле крај спомен-обележја Миленку Павловићу у Ваљеву, његовом родном месту Горњем Црниљеву и на месту пада авиона у селу Бујачић, а у обележавању годишњице учествовали су и чланови породице, представници органа локалне самоуправе и удружења грађана.

Миленко Павловић је био пилот Војске Југославије и командант 204. ловачког авијацијског пука. Рођен је 5. октобра 1959. године у Горњем Црниљеву. Завршио је Војну гимназију у Мостару и Ваздухопловну академију у Задру. Командант 204. ловачког авијацијског пука постао је 1998. године. Погинуо је 4. маја 1999. године изнад Ваљева. У његову част, аеродром у Батајници од прошле године носи име Војни аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“.

Повезане вести