Обука у механизованим јединицама Прве бригаде копнене војске

Понедељак, 16.5.2022 | Обука
У механизованом батаљону Прве бригаде копнене војске у Бачкој Тополи у току је интензивна обука војника на служењу војног рока генерације „децембар 2021“ и професионалних војника на додатном оспособљавању.

Реч је о редовном обучавању за извршавање колективних задатака у саставу послуга борбеног возила пешадије М-80А које пролазе војници на служењу војног рока и професионални војници који су у претходном периоду примљени у јединицу. 

Након успешно завршене теоретске наставе и обуке на тренажерима, војници на дужностима нишанџија и возача овог борбеног возила, на полигонима у касарни практично увежбавају тактичке радње и поступке за извршење бојевих гађања. Како би у потпуности били оспособљени за обављање дужности, током обуке се усавршавају и технике управљања борбеним возилима у различитим условима. У наставку следи реализација програмских школских и бојевих гађања из наоружања рода оклопних јединица, на којима ће у пракси бити проверена оспособљеност војника за извршавање ватрених задатака.

Обука војника на служењу војног рока и професионалних војника се у Бригади реализује током целе године, а додатним оспособљавањем, које се редовно спроводи у свим јединицама Војске Србије, професионални војници се обучавају за више дужности у оквиру свог рода или службе, чиме се унапређује укупна оспособљеност јединице.

Повезане вести