Међународни курс цивилно-војне сарадње

Понедељак, 22.11.2021 | Међународна сарадња
У организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу (J-9) Генералштаба Војске Србије, данас је у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу почео међународни курс „Јединица за цивилно-војну сарадњу“.

Циљ курса је унапређење знања о активностима цивилних организација у зонама мултинационалних операција под окриљем Уједињених нација и Европске уније и практично оспособљавање полазника за рад на терену.

Полазници курса су официри и подофицири из Војске Србије, оружаних снага Босне и Херцеговине, Црне Горе и Мађарске, који се баве пословима цивилно-војне сарадње на тактичком нивоу, као и представници цивилних институција Републике Србије. Они ће се, током двонедељне обуке у кабинетима и на полигону „Равњак“, оспособљавати за рад на различитим позицијама у тимовима и јединицама цивилно-војне сарадње приликом ангажовања у мултинационалним операцијама.

Практичну и теоријску обуку изводиће инструктори из Генералштаба Војске Србије, оружаних снага Холандије, САД и Италије, и гостујући предавачи из Комесаријата за избеглице и миграције и Црвеног крста Републике Србије.

Повезане вести