Анализа стања, функционалних способности Команде за обуку и оперативних способности Територијалних снага

Понедељак, 13.1.2020 | Из јединица
Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас, у касарни „Топчидер“ у Београду, анализи стања, функционалних способности Команде за обуку и оперативних способности Територијалних снага за 2019. годину, којом је руководио заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

На данашњем реферисању анализирани су елементи стања, функционалних способности Команде за обуку и оперативних способности Територијалних снага за 2019. годину, сагледана су достигнућа и проблеми и предложене су мере за унапређење стања.

Током анализе проглашени су најбоља јединица и појединци у Команди за обуку.

На анализи је закључено да је Команда за обуку у 2019. години успешно реализовала све задатке, унапредила обуку како активног и резервног састава, тако и војника на добровољном служењу војног рока.

Данашњој анализи присуствовали су чланови Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба, команданти центара и команди за развој бригада Команде за обуку, као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Повезане вести