Министар Вучевић посетио Генералштаб

Понедељак, 31.10.2022 | Актуелности
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић посетио је данас Генералштаб Војске Србије, први пут по ступању на нову дужност. Министра Вучевића испред почасног строја Гарде дочекао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић са члановима Колегијума.

На састанку који је уследио, генерал Мојсиловић пожелео је министру Вучевићу успех у обављању нове функције, а потом представио организацију и основне задатке Војске Србије, као и старешине на кључним руководећим и командним дужностима у нашој Војсци. Генерал Мојсиловић обавестио је министра Вучевића о безбедносној ситуацији и стању оперативних способности Војске које у потпуности обезбеђује извршење свих додељених мисија и задатака.

Министар Вучевић изјавио је након састанка да нико не треба да има дилему да ће се наставити са опремањем и наоружавањем наше Војске и побољшавањем стандарда њених припадника тако да она буде снажан, одвраћајући фактор за све који не желе добро Републици Србији.

— Пре свега желим да кажем да је велика част бити члан Владе Републике Србије, и то ресорни министар одбране, и да искажем посебну захвалност начелнику Генералштаба генералу Мојсиловићу, свим  старешинама Генералштаба на данашњем састанку, на реферату и обавештењу о стању у Војсци Србије, на анализи безбедносне ситуације и на територији Републике Србије, али и у региону. Као министар одбране и члан Владе Републике Србије, поштујући смернице и налоге председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, и политике Владе Републике Србије, стараћу се, заједно са Генералштабом, да стварамо што боље услове за све припаднике Војске Србије, за бољи животни стандард, за веће плате, за бољу опрему. Војска Србије је спремна да одговори на све изазове  и уопште немам дилему да наша Војска зна који су јој основни задаци поштујући наравно политику наше државе — истакао је министар Вучевић.

Министар Вучевић искористио је прилику да припадницима рода оклопних јединица честита њихов Дан 31. октобар и поручио им да наставе да чувају славну традицију њихових претходника који су увек били на висини задатка и на услузи својој отаџбини.

— Верујем да ће Министарство одбране заједно са Војском Србије наставити на даљем јачању Војске Србије, свих одбрамбених капацитета, поштујући међународне односе, регионалну политику, али изнад свега стављајући независност и слободарски дух Републике Србије, нашу славну традицију и заштиту интереса државе и свих њених грађана. То значи да ћемо наставити са опремањем, наоружавањем Војске Србије, са побољшањем стандарда њених припадника, да она буде снажан, одвраћајући фактор свима који не желе добро Републици Србији и у то не треба нико да има дилему — поручио је министар Вучевић.

Повезане вести