Промовисани најмлађи подофицири Војске Србије

Петак, 15.10.2021 | Из јединица
Војна свечаност поводом пријема у професионалну војну службу у својству подофицира и произвођења у чин водника ученика 48. класе Средње стручне војне школе и полазника 18. класе Основног курса за подофицире одржана је данас у Спомен-комплексу „Други српски устанак“ у Такову.

У први подофицирски чин данас је промовисано 110 полазника Основног курса за подофицире и 33 ученика Средње стручне војне школе „1300 каплара“. Свечаности су присуствовали министар одбране др Небојша Стефановић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, представници Универзитета одбране, команди и јединица Војске Србије и органа локалне самоуправе.

Након читања наредбе о унапређењу и додели стимулативних мера, уручене су награде најбољем ученику 48. класе Средње стручне војне школе воднику Андрији Антићу и најуспешнијим полазницима 18. класе Основног курса за подофицире — водницима Ивани Новаковић, Дејану Антићу и Александру Величковском.

Данашњом промоцијом Војска Србије је добила 143 подофицира оспособљена за командовање групом, тимом и одељењем, који спремни дочекују почетне подофицирске дужности у јединицама, на којима ће бити у прилици да примене и прошире знања стечена током школовања и усавршавања.

Повезане вести