Промоција најмлађих подофицира Ратног ваздухопловства и ПВО

Петак, 2.12.2022 | Из јединица
Војна свечаност поводом пријема у професионалну војну службу полазника 3. класе Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухоплoвне одбране одржана је данас у Дому Гарде у Београду.

У професионалну војну службу у својству подофицира, са чином водника, примљенo je 79 полазника Курса који су, након селекције по конкурсу, успешно завршили усавршавање за послове одржавања средстава у јединицама овог вида Војске Србије. 

Током шестомесечног усавршавања они су се оспособили за дужности авио-оружара, авио-техничара и оператора на радарским и ракетним системима, и у потпуности спремни започињу подофицирску каријеру у Војсци Србије. Најбољима међу њима — водницима Марку Аранђеловићу, Алекси Ђоковићу и Николи Ивановићу, уручене су награде за постигнуте одличне резултате на овом усавршавању.

Данашњој свечаности су присуствовали командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, представници јединица Војске Србије, те родбина и пријатељи најмлађих подофицира Војске Србије.

Повезане вести