Борци са Кошара у Kоманди Kопнене војске

Петак, 3.11.2017 | Актуелности

Борци са Кошара, које је предводио потпуковник у пензији Драгутин Димчевски, посетили су Спомен-собу у Команди Копнене војске у Нишу. Њих је примио командант КоВ генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Евоцирајући успомене из 1998. и 1999. године, када су припадници карауле „Кошаре“ бранили Србију, потпуковник Димчевски је рекао да су највећи терет у оружаним сукобима на Косову и Метохији 1998. године и током НАТО агресије 1999. године, поднели војници на служењу војног рока.

Он се захвалио Команди Копнене војске на челу са командантом генерал-потпуковником Симовићем што су изградњом спомен-собе, а посебно уклесаним именима у Богослужбеном простору Обновљења храма Светог великомученика Георгија у Команди Копнене војске, уважени сви страдали војници са Кошара, Паштрика, сви војници и старешине Нишког и Приштинског корпуса Треће Армије, као и сви припадници тадашње Војске Југославије из других формацијских састава, који су положили животе на Косову и Метохији.

Помен погинулим јунацима са Кошара у богослужбеном простору Команде Копнене војске служио је војни свештеник протонамесник капетан Ђорђе Димић. 

Повезане вести