Испраћај контингента Војске Србије у мировну операцију у Либану

Среда, 27.12.2023 | Мултинационалне операције
У касарни „Рибница“ у Краљеву данас је одржана војна свечаност поводом испраћаја новог контингента Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација у Либану.

Контингент чине пешадијска чета из састава Друге бригаде копнене војске, штабни официри, који ће бити ангажовани у команди мисије, и група специјалистичких официра задужених за подршку нашем контингенту. Они ће наредних шест месеци у саставу мировних снага извршавати одговорне задатке на очувању мира у сектору „Исток“ мировне операције Уједињених нација у овој блискоисточној земљи.

Свечаности су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Тиосав Јанковић, начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић, представници јединица Војске Србије, верских заједница и органа локалне самоуправе, те родбина и пријатељи војника и старешина који се упућују у мировну операцију.

Државни секретар Старовић је командиру пешадијске чете капетану прве класе Миљану Ђурићу уручио заставу Републике Србије, а припадницима Војске Србије пожелео успешну реализацију додељених задатака у зони операције и сигуран повратак у отаџбину.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану отпочела 2010. године, а осим контингента у сектору „Исток“, тренутно је у овој операцији распоређен и вод Војске Србије за заштиту мировних снага у сектору „Запад“.

Повезане вести