Обука оператора на софтверу за симулације

Четвртак, 5.4.2018 | Обука

У Центру за обуку путем симулација, у касарни „Бањица 2“ у Београду, ове недеље је реализован Курс за обуку оператора на симулационом софтверу JCATS.

Курс за обуку оператора на симулационом софтверу JCATS, који је у Центру за обуку путем симулација реализован ове недеље, завршен је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду доделом сертификата полазницима који су успешно савладали програм. 

Полазници курса су, под будним оком инструктора и асистената из Центра за обуку путем симулација, током обуке овладали основним знањима у раду са софтвером за здружене конфликте и тактичке борбене симулације. Своје знање ће примењивати на предстојећим симулационим вежбама.

Симулациони софтвер JCATS је намењен за обуку команди јединица до нивоа дивизије, а најефикаснији је у подршци команди батаљонског и бригадног нивоа. Софтвер у Центру за обуку путем симулација обезбеђује штабним официрима и командама јединица веродостојне услове за стандардизовану обуку у спровођењу штабних процедура за планирање и извођење борбених операција у пуном спектру. Војска Србије располаже овим софтвером од 2010. године.

Повезане вести